perjantai 20. marraskuuta 2009

Ilmastotukijoiden paljastava kirjeenvaihto

Ehdin jo päättää, että jätän seikkailuni ilmastonmuutoksen ihmeellisessä maailmassa. Se on kuitenkin vaikeaa, koska koko ajan tulee kaikenlaista uutta ja mielenkiintoista tietoa esiin.

Eilen sain tietää, että maailman kuuluisimpien ilmastotukijoiden (Jones, Mann, Briffa ym.) sähköpostiarkistot on varastettu englantilaisen tutkimuslaitoksen palvelimilta. Joku hakkeri oli saanut massiivisen määrän näiden tutkijoiden kirjeenvaihtoa ja laittanut ne venäläiselle palvelimelle. Sieltä ne olivat levinneet ympäri maailman.

Suomalainen Ilmastotutkija, professori Atte Korhola toteaa, että paljastuneet viestit vaikuttavat aidoilta. Kyseiset tutkijat ovat olleet pääroolissa hallituksen välisen ilmastokonferenssin IPCC tehtävissä. Suurelta osin näiden tutkijoiden vaikutuksesta maailma on nyt valmistautumassa Kööpenhaminan konferenssiin ja maailmantalouden perusteita ollaan laittamassa uusiksi.

Nämä tutkijat ovat esittäneet kuuluisan ”hockey stick” käyrän, jonka mukaan elämme nyt ajassa, jolloin lämpötila on korkeammalla, kuin koskaan tuhannen vuoden aikana ja lämpötila nousee lineaarisesti aiheuttaen massiivisia ongelmia ihmiskunnalle.
Mannia, Briffaa ja Jonesia on aiemmin syytetty tutkimustulosten manipuloinnista. Esimerkiksi parin viikon takainen Ylen MOT ohjelma ja toimittaja Martti Backmann toivat esiin vakavia syytteitä näiden tutkijoiden integriteettiä vastaan. Steve McIntyre on tehnyt ”auditointeja” näiden tutkijoiden käyttämille datoille ja menetelmille ja todennut, että ne eivät täytä vakavastiotettavien tilastollisten menetelmien tunnusmerkkejä.

Mielenkiintoista on se, että nyt paljastuneista sähköposteista käy ilmi selvästi, että nämä tutkijat ovat todellakin manipuloineet tuloksiaan. Oheisessa linkissä eräs suomalainen tutkija on analysoinut erästä Jonesin sähköpostia j sitä konktekstia, jossa se on esitetty:
http://www.climateaudit.org/?p=7810

Seuraavasta kuvasta näkyy, miten eräs IPCC tutkimustulos oli esitetty manipuloidulla datalla (jälkimmäinen käyrä) ja manipuloimattomalla (ensimmäinen käyrä).



Mielestäni on selvää, että tässä on vakavasta asiasta kysymys. Tein pienen lehdistökatsauksen ja havaitsin hämmästyksekseni, että maailmasta ei näytä löytyvän yhtään ns. ”mainstream median” edustajaa, joka olisi jollain tavalla käsitellyt tätä asiaa.

Hauska yksityiskohta, että tämän tietovuodon taustalla oleva henkilö on julkistanut nyt vain osan näiden tutkijoiden kirjeenvaihdosta. Ilmeisesti sieltä pesee lisää materiaalia, mikäli herrat Jones, Briffa ja Mann yrittävät iskeä takaisin.

Nykypäivän mediat ovat yleensä kärppänä uutisoimassa mitä erilaisimmista asioista pelkkien kuulopuheiden, huhujen ja epämääräisten vinkkien perusteella. Mutta, tästä ei hiiskuta sanallakaan. Huomasin myös, että Iltalehdessä eilen ollut professori Atte Korholan haastattelu on poistettu. Siinä hän oli kovin sanoin kritisoinut näitä tutkijoita. Ehdin saada talteen tämän artikkelin, ennenkuin sensuuri iski.

Minusta olisi vähintäänkin kohtuullista, että tämän tietovuodon taustat tutkittaisiin ja uutisoitaisiin kunnolla. Ainakin minä haluaisin tietää, missä mennään.

Ei kommentteja: