sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Ilmastonmuutoksesta

Sattumalta osui silmään yleisönosastokirjoitus Helsingin sanomissa. Joku oli lukenut tässä viitatun tutkimuksen:

http://www.co2science.org/articles/V12/N31/EDIT.php

Tässä tutkimuksessa ja siihen viittaavissa artikkeleissa vakavastiotettavat tiedemiehet ovat laskeneet ja kokeellisesti todistaneet hiilidioksin pysymisajan (residence time) ilmakehässä olevan noin viisi vuotta.

Melkoisen uskottavasti he myös todistavat sen, että kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC, Solomon) asiaan liittyvät tutkimustulokset ovat virheellisiä. Ne perustuvat heidän mukaansa täysin virheellisille olettamuksille ja puutteelliselle ymmärrykselle geokemiasta ja jos heidän väitteensä pitäisi paikkansa, niin kuplivia limonadeja ei olisi mahdollista valmistaa (”Consequently, the IPCC's and Solomon et al.'s (2009) non-realistic carbon cycle modelling and misconception of the way the geochemistry of CO2 works simply defy reality, and would make it impossible for breweries to make the carbonated beer or soda "pop" that many of us enjoy”).

IPCC:n kanta on se, että hiilidioksidi pysyy ilmakehässä ”lähes ikuisesti” tai ainakin satoja vuosia. Essenhigh on esittänyt vakuuttavia todisteita, joiden mukaan koko IPCC ja nykyinen ilmastokeskustelu on aivan väärällä pohjalla.

On nimittäin kyseessä erittäin perustavaa laatua oleva asia. Essenhighin tutkimustuloksista seuraa se, että ilmakehän lisääntynyt hiilidioksikin määrä onkin seuraus ilmaston lämpenemisestä, eikä sen syy. Tämä on tietysti intuitiivisestikin helppo ymmärtää: meriveden lämpeneminen vapauttaa massiivisia määriä hiilidioksidia. Soiden sulaminen vapauttaa kasvihuonekaasuja. Vastaavia mekanismeja on useita.

On tyypillistä tähän aikaan kuuluvaa, että tämä tutkimus ja nämä tulokset on vaiettu kuoliaaksi ja niistä kuulee vain jostain yleisönosastopalstalta. Ilmastonmuutoksesta on tullut uusi uskonto, josta saa puhua vain yhdellä tavalla.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Uskomatonta, että vielä vuonna 2009 joku viitsii esittää tämmöistä. Ilmastonmuutos on niin kiistaton tosiasia, että on typeryyden huippu edes väittää mitään muuta!

Unknown kirjoitti...

Kun kommunismi/sosialismi on vaipunut taka-alalle ja kristinuskokaan ei vetovoimallaan jyllää, täyttää "ilmastokatastrofi"niiden ihmisten tarpeet, jotka tietävät kaiken paremmin ja joiden on saatava määrätä muiden elämästä.
Tärkein "hätähuuto" kuuluukin, kuka tai mikä pelastaisi meidät VIHERUSKONNOLTA, se kun on saanut mahtavan tuen rahan haistaneelta bisnes maailmalta.