sunnuntai 7. maaliskuuta 2010

Ilmastotutkimuksen taso

Arvostetut ja Nobel palkitut ilmastotutkijat ovat joutuneet helteeseen. Kansainvälisen ilmastopaneelin (IPCC) päävaikuttaja Phil Jones on nyt virallisen tutkimuksen alla. Häntä epäillään tutkimustulosten väärentämisestä, oikeudettomasta raakadatojen salaamisesta ja vertaisarviointiprosessin korruptoimisesta.

Nyt moni ei enää oikein luota IPCC tutkimuksiin, koska Phil Jones ja hänen kolleegansa eivät halua kertoa, miten he ovat päätyneet niinsanottuihin "hockey stick" lämpenemiskäyriin. Avoimuus, datan esilletuonti, toistettavuus ovat periaatteita, joita ilman ei oikein voi uskottavaa tutkimusta tehdä.

On käynyt ilmi, että Phil Jones ja IPCC yleisemminkin ovat manipuloineet tutkimustuloksiaan peittämällä niistä 30-luvun lämpimän kauden. Tämä käy parhaiten ilmi vertaamalla eri meteorologisten tutkimusasemien antamia lämpötilatilastoja ja Phil Jonesin organisaation tuottamia HADCRU aikasarjoja. Nämä jälkimmäiset ovat pohjana poliitikkojen päätöksenteolla ja ovat IPCC rarpottien ydintä.

Ohessa on erot käsittelemättömän raakadatan erotus suhteessa HADCRU tuloksiin:



Kätevästi tutkijat ovat tehneet datoihinsa korjauksia, jotka kylmentävät 1900 alkupuolta merkittävästi, noin kaksi astetta. Näin - tietysti - päädytään hurjasti nousevaan "hockey stick" lämpenemiskäyrään.

Toinen esimerkki koskee NDCC organisaatiota, joka on myös IPCCn tärkeimpiä lähteitä. Niiden antamia tietoja Ruotsin säästä voi verrata alkuperäisiin datoihin, koska Ruotsi antaa tietonsa kenen tahansa käyttöön. Tässä tulos:



Kuvasta näkee, miten systemaattista tutkimustulosten manipulointi on. Ruotsin 1930-luvun kesiä on systemaattisesti "viilennetty" kaksi astetta ja talvia 0.7 astetta.

Ei ihme, että nämä arvostetut tutkijat pitivät viimeiseen asti kiinni oikeudestaan salata tutkimusmetodinsa.

Luulen, että IPCCn viimeinenkin uskottavuuspääoma on nyt mennyt.

Ei kommentteja: