keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Hazardille langettava päätös

Kaarina Hazard ja Iltalehti saivat julkisen sanan neuvostolta langettavan päätöksen. Asiassa ei ollut paljoa epäselvyyttä, tuomio tuli äänillä 10:1.

Olen vilpittömästi tyytyväinen.

Tein tästä asiasta aikanaan analyysin:
http://havaitsija.blogspot.com/2010/01/hazard.html

Minusta Hazardin tölväys oli mitä törkeintä pilkkaa ja se ilmaisi kovin karkeaa yleistä vihamielisyyttä. Se oli lisäksi ylimielinen ja tarkoitus oli selkeästi olla mahdollisimman loukkaava. Tämän Hazard sitten oli paketoinut niinsanotun mediakritiikin käärepapereihin, jotta hän voisi suojautua arvostelulta.

On hämmästyttävää, että suomalaiset median edustajat lähes kaikki olivat Hazardin puolella ja selittivät tämän mielestäni törkeän teon parhain päin. Niitä tavallisia ihmisiä, jotka eivät voineet hyväksyä Hazardin käytöstä lähinnä pilkattiin ja todettiin heidän kuuluvan johonkin alempaan kastiin. Tässä hyvä esimerkki Anja Snelmannilta:

http://www.iltalehti.fi/kolumnistit/2010011810948066_k0.shtml

Snellman luokitteli ihmiset kahteen kastiin: "ajatteleviin lukijoihin" ja "niihin toisiin". Siis, niihin, jotka ovat kyllin älykkäitä ymmärtämään Hazardin mediakritiikiksi paketoidun törkeyden ja niihin, jotka olivat sitten - niin, älyllisesti hieman vajavaisempia.

Oli ilo huomata, että suomalaisen yhteiskunnan vaikuttajaportailta vielä löytyy ihmisiä, joilla on arvostelukykyä tallella. Julkisen sanan neuvostossa oli yhdeksän henkilöä "niistä toisista" ja vain yksi "ajatteleva lukija".

Toivotaan, että nämä toiset saavat enemmään ääntään kuuluviin jatkossa - näiden ajattelevien kustannuksella.

Ei kommentteja: