perjantai 26. helmikuuta 2010

Lentoliikenne

Joudun matkustamaan aika usein lentokoneella. Se ei ole herkkua, kuten jokainen paljon matkustava osaa kertoa. Minun osaltani siitä katosi glamour 20 vuotta sitten – jos sitä koskaan olikaan.

Viime aikoina lentokoneissa on kiinnittänyt huomiota matkustamoon vietävien laukkujen suuri määrä. Usein käy niin, että en löydä ylähyllyiltä paikkaa pienelle salkulleni. Tämä johtuu siitä, että suuri osa matkustajista raahaa kaikki matkalaukkunsa sisälle koneeseen. Usein näkee matkustamotilaan näkee vietävän kärryllisen tavaraa. Pyörällinen matkalaukku, jota vedetään ja sen päällä toinen laukku. Näitä sitten sovitellaan ja yritetään saada mahtumaan matkustamon ahtaisiin ylälaatikoihin. Kiroilua ja ähräämistä.

Miksi ihmiset eivät halua käyttää lentokenttien palveluita? Nykyään ruumaan jätetyt matkatavarat saa hihnalta erittäin nopeasti. Monilla lentokentillä on jopa käynyt niin, että kun saavun hihnan läheisyyteen, siellä laukut ovat jo valmiina poimittavissa. Palvelu toimii hyvin jopa sellaisissa maissa, kuten Intia tai Brasilia.

Mistä siis tulee tämä ihmisten ylenmääräinen tarve tehdä oma matkustamisensa hankalaksi viemällä suuret määrät tavaraa matkustamoon? Miksi lentoyhtiöt eivät enää puutu asiaan, kuten ennen?

Oliko se Einstein, joka sanoi typeryyden määrän maailmassa pysyvän vakiona. Valitettavasti se ei pysy vakiona, vaan kasvaa eksponentiaalisella tahdilla.

Ei kommentteja: