sunnuntai 18. marraskuuta 2007

Hoitajat, lopetus

Hoitajalakko siis päättyy.

Eräs opetus tästä on se, että Tehyn noudattama taktiikka osoittautui toimivaksi. Se oli aika ruma, sillä ihmisten hengellä kiristäminen on melkein pahinta, mitä voi tehdä. Mutta, Tehy pääsi pälkähästä (they got away with it, kuten englantilainen sanoisi).

Mikä oli siis tämän menestyksellisen taktiikan avain? Tulevaisuuden lakkokenraaleille tiedoksi resepti:
- Rakenna sopiva mediakuva työntekijäryhmästä, joka on kärsinyt. Helpointa tämä on naisvaltaisilla aloilla, sillä vetoaminen tasa-arvoon ja vetoaa aina varsinkin demareihin ja vasemmistoliittoon.
- Sitouta poliitikot asiaan, mielellään ennen vaaleja. Silloin on helpointa saada höveleitä lupauksia.
- Naulaa poliitikkojen lupaukset kiinni johonkin tiettyyn rahasummaan. Luo vaikutelma, että olisi luvattu jokin tietty rahasumma (500 euroa) tai prosentti.
- Etsi kaikkein kriittisimmät alueet ja aloita irtisanomiskampanja niissä kohteissa, joissa saa eniten aikaan vahinkoa. Pidä kiinni irtisanomisaikataulusta ja lisää painetta ennen loppua.
- Pidä huolta siitä, että oppositiopoliitikot ovat juonessa mukana. Heillä on tärkeä rooli suunnitelman toteuttamisessa. Intressinne ovat yhteiset. Oppositiolla on aina tarve kerätä irtopisteitä ja sinä tarvitset heidän lausuntojaan.

Edellämainittujen ohjeiden noudattaminen ei ole helppoa, myönnetään. Tehyn esimerkki osoittaa, että resepti on toimiva.

Ei kommentteja: