torstai 22. marraskuuta 2007

Elisa

Elisalla on tulossa ylimääräinen yhtiökokous. Islantilainen sijoittaja Thor Björgólfsson vaatii, että kotimaiset toiminnot eristetään omaan yhtiöönsä ja kasvualeet omaansa. Kasvu on ulkomailla.

Thorin veto on hyvä ja hänellä on siihen hyvät edellytykset, sillä hän on suurin omistaja.

On selvää, että Elisan on syytä kehittää uusia kasvualueita. Pelkästään Suomen markkinoiden kehittäminen "cash cow" periaatteella ei vie mihinkään. Se mahdollistaa osinkojen maksun nyt ja näköpiirissä olevassa tulavaisuudessa. Mutta pidemmällä tähtäimellä Elisan on löydettävä jotain kasvualoja.

Mielenkiinnolla jään seuraamaan tilannetta. Björgólffsson usein saa asiat tapahtumaan. Hän rakensi ensimmäisen menestystrinansa perustamalla olutpanimon Venäjälle 1990 alkuvuosina. Ne vuodet olivat Venäjällä hullua aikaa ja ulkoimaisia tehtaanomistajia teloitettiin kaduille lähes päivittäin. Jos pärjää siinä ympäristössä, pärjää luultavasti missä vain. Elisa lienee haasteena siitä pienemmästä päästä.

1 kommentti:

Kumitonttu kirjoitti...

Hyvä blogi sulla, tilaan syötteen. En varmaan muista etsiä tätä kyseistä kirjoitusta uudestaan (siis siltä varalta että vastaat kommenttiini), joten kirjoitappa aiheesta uusi postaus. Jos saa pyytää.