maanantai 28. helmikuuta 2011

Tiura

Nyt on uutisoitu, että kokoomuksen Marja Tiura on vapautettu lahjussyytteistä.

Syyttäjä oli todennut, että esitetyn rikoksen tunnusmerkistö ei täyttynyt.

Mistä olikaan kysymys? Helsingin Sanomista lainaan seuraavaa Tiuran teoista:

"Poliisitutkinnan mukaan Nova Group tarjosi Tiuralle lähes 22 000 euron edestä etuja."

"Nova Group kustansi Tiuran muun muassa Savonlinnan oopperajuhlille ja Pori Jazziin sekä maksoi lentolipun Thaimaasta Suomeen, vaalimainoksia, valokuvauksia ja huonekaluja."

"Tiura kertoo saaneensa Nova Groupilta etuisuuksia kansanedustajana eikä Anna Tapion säätiön edustajana."

"Martti Huhtamäki ja Arto Merisalo kävivät keskenään hyvin alustavia keskusteluja rakennushankkeesta, mutta ne eivät johtaneet mihinkään."

Mitä tästä voi päätellä?

Tämän tiedon perusteella Marja Tiura (omien sanojensa mukaan) on vastaanottanut vastikkeettomia etuja kansanedustajan roolissa 22 000 euron arvosta. Hänen mielestään on hyväksyttävää vastaanottaa merkittäviä etuja kansanedustajan roolissa.

Syyttäjä on vapauttanut Tiuran syytteistä siksi, että Merisalon projekti Anna-Tapion koulussa ei edennyt alkua pidemmälle. Kun projekti ei alkukeskusteluista huolimatta edennyt, ei voinut syyttäjän mukaan väittää lahjonnasta olevan kysymys.

Tästä voi päätellä seuraavaa koskien suomalaista oikeuskäytäntöä:
- Kansanedustaja voi ottaa vastaan vapaasti merkittäviäkin lahjoja ja etuuksia ilman pelkoa seuraamuksista. Lahjaveroa ei tarvitse suurestakaan lahjoituksesta maksaa tavallisen kansalaisen tavoin.
- Lahjonnan yritys ei (kansanedustajan ollessa kyseessä) ole rangaistavaa. Vain sellainen lahjonta, joka johtaa konkreettiseen lahjojan saamaan hyötyyn, voidaan rangaista.

3 kommenttia:

Kuutiopoliisi kirjoitti...

Olen kyllä täysin samaa mieltä ja voin vain toivoa, että pirkanmaalaiset ovat näissä vaaleissa sitä mieltä, että Tiuran paikka ei ole Eduskunnassa.

Harvinaisen osuva bloggaus jälleen.

nachiketahackl kirjoitti...

babylisspro nano titanium - titanium-arts.com
Manufacturer: titanium stud earrings TIGEN. Genre: Compatible with: Polyester. Product Code: titanium oxide formula 0017600. 2014 ford fusion energi titanium Genre: Compatible titanium shift knob with: PVC. microtouch trimmer

seanesh kirjoitti...

m185m6hnhnp359 dildos,dildos,sex chair,wholesale sex toys,silicone sex doll,penis sleeves,male sex doll,horse dildo,Bullets And Eggs u984s0rofpd461