sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Lipponen

Lauantaina 12.2.1011 Paavo Lipponen sanoi Yleisradion ykkösaamun lähetyksessä seuraavaa:
- Hän ei ole keskustellut Yhdysvaltojen suurlähetystön edustajien kanssa Halosen Putinin vierailusta.
- Hän on tarkistanut kalentereistaan aikataulunsa kyseisenä 17.12.2004 päivänä. Avustajan, sihteerin ja hänen omien merkintöjensä mukaan hän on ollut sinä päivänä matkalla Brysselissä tapaamisissa.

Lipposelta jäi kuitenkin huomioimatta, että tieto hänen olinpaikastaan kyseisenä päivänä voi olla muissakin arkistoissa. Kävi ilmi, että kyseisenä päivänä hän olikin eduskunnassa johtamassa puhetta. Tämä käy ilmi eduskunnan kyseisen päivän istunnon pöytäkirjasta, joka on alla olevassa linkissä:

http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_142_2004_ke_p_5.shtml

Lipponen siis valehteli televisiolähetyksessä.

Myöhemmin hän korjasikin lausuntoaan ja nyt hän sanookin olleensa Yhdysvaltojen suurlähetystöön yhteydessä Putinin ja Halosen tapaamiseen liittyvistä asioista. Kertoiko joku hänelle, että hänen voidaan todistettavasti väittää olleen Suomessa kyseisenä päivänä?

Minusta tämä koko tapahtumaketju on outo. Oudointa siinä ei ole Lipposen valehtelu ja siitä kiinnijääminen. Kummallisinta on se, että ylipäätään on tarve valehdella tällaisessa asiassa. Moni diplomatian asiantuntija on sanonut, ja olen siitä samaa mieltä, että verkottuminen ja laaje keskustelu erilaisten tahojen kanssa on oikeastaan edellytys hyvälle diplomatialle. Lipposen toiminnassa ei siis sinänsä ollut mitään erityisen paheksuttavaa.

Koko tilanne menee itse asiassa epäilyttävään valoon siksi, että Lipposella oli niin suuri tarve peitellä tekemisiään. Onko taustalla jokin muu seikka, joka aiheutti tarpeen salata Lipposen yhteydenpito amerikkalaisiin?

Jonkun verran ihmetyttää sekin, että media ei tuo Lipposen valehtelua esiin. Montaa muuta poliitikkoa olisi vedetty kölin alta tällaisesta.

1 kommentti:

Kuutiopoliisi kirjoitti...

Lipponen ei ole enää aktiivisesti mukana politiikassa. Ehkäpä siksi media on jättänyt hänet rauhaan.