keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Walking on thin ice

Erääseen presentaatioon koskien erään yrityksen toimintaa tein kalvon, jossa halusin kuvata seuraavaa:

- Tilanne voi vaikuttaa hyvältä juuri nyt, pohjautuen aikaisempien aikojen hyvään menestyksen.
- Hyviä tulevaisuuden mahdollisuuksia on olemassa.
- Mutta, vaikka tilanne on hyvä, on syytä olla varuillaan. Kaikenlaista voi sattua, sillä tulevaisuus tämän yhtiön kannalta on keskimääräistä suuremman sumeuden vallassa. Monta asiaa voi tapahtua, jotka rapauttaisivat yhtiön asemaa markkinalla. Monta ”varmaa” tilausta voi jäädä saamatta. Näihin epävarmuuksiin varautuminen on kaiken perusta. Tätä halusin kommunikoida.

Tuota sumeutta halusin korostaa sanonnalla ”walking on thin ice”. Siksi lähdin etsimään internetistä kuvaa, joka kertoisi samasta asiasta ja löysin tämän:



Siinä on Yoko Onon levyn kansi vuodelta 1981. Kuuntelin kappaleen, eikä ollut ollenkaan hassumpi. Itse asiassa se kuulosti melkein samalta, kuin jotkut nykyajan musiikkikappaleet. Aikaansa edellä.

Mielenkiintoisinta oli kuitenkin tarina tämän levytyksen takana. Yoko Ono ja John Lennon olivat tehneet kappaleen yhdessä. Vuonna 1980 he olivat palanneet New Yorkiin ja nauhoittivat sitä studiossa yötä myöten. Kappale valmistui ja John Lennon käveli kadulla valmis nauha kädessään. Silloin tuli vastaan Mark Chapman ja ampui John Lennonin.

Melkein ironiseksi tämän tragedian teki tämän levytyksen sanat. Ne kertovat elämän ennakoimattomuudesta – siitä, miten kaikki lopulta on arvan heittoa. Ainakin Lennonin ja Onon kannalta laulun sanat toteuttivat itsensä.

Vielä erikoisemmaksi asian tekee, että John Lennon asiantuntijoiden mukaan teki levyn kitrasooloissa parhaan suorituksensa ikinä.

http://en.wikipedia.org/wiki/Walking_on_Thin_Ice

Ei kommentteja: