keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Hoitajalakon uskomattomat käänteet

On käynyt ilmi, että osa irtisanomisuhkauksen antaneista hoitajista ovat määräaikaisessa työsuhteessa. Eikö Tehy voisi ohjeistaa jäseniään edes lain noudattamisesta. Määräaikaista työsopimusta ei voi irtisanoa. Jos jättäytyy pois kesken kauden, syyllistyy sopimusrikkomukseen.

Käsittämätöntä toimintaa.

Toinen ongelma liittyy virkasuhteisiin hoitajiin. Virasta lähtö ja sen uudelleentäyttö ei lain mukaan tehtynä ole mikään ilmoitusasia. Virka pitää lain mukaan aina laittaa avoimeen hakuun. Sitä ei voi mahtikäskyllä korvamerkitä tietylle henkilölle.

Toiseksi: on epäselvää, ovatko hoitajat todellisuudessa irtisanoutuneet. Näkemäni tiedon perusteella he eivät ole irtisanoutuneet, vaan antaneet liitolleen sitoumuksen irtisanoutua. Tästä on vielä matkaa irtisanoutumiseen.

Hoitajat yrittävät näköjään bluffata, koska mahdollisesti tietävät irtisanoutumisiin liittyvät juridiset ongelmat. Työnantajat ovat ymmärtäneet tämän ja haluavat katsoa hoitajien kortit tässä kohtaa. He lähettävät kirjeen jokaiselle irtisanomisuhkauksen tehneelle. Jos ei vastaa kirjeeseen, se tulkitaan irtisanoutumiseksi.

Työnantajan viimeisin veto on taktisesti oikea. Tuolla toimella he saavat selkeyttä siihen tilanteeseen, kuka irtisanoutuu ja kuka ei. Lisäksi, saattaa osoittautua, että osa hoitajista lipeää rintamasta (todennäköistä), jolloin työnantajat saavat PR pisteitä.

Ei kommentteja: