perjantai 22. lokakuuta 2010

Haapala, Ervasti, Soini

Pitkästä aikaa oli televisiossa lupamaksulle vastinetta. Toimittajat Haapala ja Ervasti irroittelivat pressiklubissa niin hervottomasti, että oli pakko katsoa ohjelma kahteen kertaan.

Laitan tähän muutaman lainauksen, joka selittää tilanteen paremmin, kuin mikään muu:

”Kun homo kirkosta vilahtaa, silloin ääni Räsäselle kilahtaa”.

”Olet liberaali, tai sitten itket ja olet liberaali.”

”Kapiainen on tyhmimmillään majurina.” Tässä tietysti viitataan Haapalan ja Ervastin herjakirjaan, jossa kerrotaan maamme äidin ja arvojohtajan kiukkuisasta puolesta. Taitaa Halosen kuva historiankirjoituksessa jäädä hieman erilaiseksi, kuin Mäntäniemessä on tavoiteltu. Mäntäniemi sana muuten oli Haapalan uusi lanseeraus.

Ohjelmaan liittyi myöhemmin mukaan myös Timo Soini. Täytyy kyllä sanoa, että siinä on kaveri, joka on puhetaidon mestari. Sanon tämän siis sanan positiivisessa ja hyvässä merkityksessä. Ervasti, Haapala ja Stiller yrittivät laittaa Soinille monenlaista ansaa. Kovan luokan ammattilaisina he miinoittivat Soinin tietä ansiokkaasti, mutta Soini osasi kävellä miinakentän läpi hymyssä syin ja pisteet kotiin vieden. Eivät saaneet Soinia kiikkiin Halla-Ahosta, Brysselin avustajan palkkaamisesta, ydinvoimasta, avustajakaartista tai lukemattomasta muustakaan hankalasta aiheesta.

Viimeiset gallupit näkyvät tulleen. Niissä Perussuomalaisten kannatus rupeaa kohta lähentelemään jo keskustaa. Ei ihme, kun vertaa vaikka Soinin taidokasta ja viihdyttävää esiintymistä Vanhasen tai Kiviniemen kuivakkaisiin kiertelyihin.

Ei kommentteja: