perjantai 18. tammikuuta 2008

Nokia: viestintä on niin vaikeaa, vai onko?

Nokiaa haukutaan Saksan Bochumin tehtaan sulkemispäätöksestä. Saksalainen ministeri on heittänyt Nokian kännykän roskikseen. Joku toinen poliitikko sanoi Nokiaa karavaanikapitalistiksi.

Haukut menevät oikeaan osoitteeseen. Espoolaisyhtiö antaa itsestään ylimielisen ja piittaamattoman kuvan. Olisi luullut, että Nokialta löytyy tiedotuksen ammattilaisia, mutta näin ei ole. Ammattilainen ei sanoisi: ”Nokia voi keskustella, mutta se ei muuta päätöstä”.

Nokian tiedotusjohdon on syytä menne Jouko Karvisen oppiin. Hän on hoitanut Stora Enson irtisanomisesta tiedottamisen esimerkillisellä tavalla. Jouko Karvinen kuunteli aidontuntuisesti vastapuolta. Hän lähti mukaan tasavertaiseenn dialogiin toisen osapuolen kanssa ja perusteli näkemyksensä. Hän laittoi myös itsensä likoon asian puolesta. Väitän, että Stora Enso pystyy viemään läpi hankkeensa kaikista vastuksista huolimatta juuri siksi, että Karvinen hoiti työnsä hyvin.

Tässä olisi Kallasvuolle näytön paikka. Jotenkin en usko, että Kallasvuo kykenee laskeutumaan ihmisten joukkoon ja hoitamaan tätä asiaa.

Ei kommentteja: