maanantai 27. elokuuta 2007

Matemaattinen huijaus

Tuli eteen mielenkiintoinen huijaus.

Investointineuvojalla on 10000 kontaktia, joille hän haluaisi myydä palvelujaan. Hän poimii 20 yhtiötä ja tekee jokaisesta näistä ostosuosituksen. Sen jälkeen hän lähettää 500 kpl kutakin - eri asiakaskandidaateille.

Oletetaan, että puolet yhtiöistä tekee hyvän osavuosituloksen. Sanotaan vaikka paremman, kuin on odotettu. Investointineuvojamme lähettää sitten kirjeen 5000 asiakasehdokkaalleen. Tässä kirjeessä hän pääsee kehumaan omia "stock picking" taitojaan. Samassa yhteydessä hän suosittelee uutta osaketta, kuitenkin niin että firmoja on yhteensä 10 kpl. Siis, 5000 kirjettä lähtee, 500 kappaleen nipuissa.

Oletetaan edelleen, että puolet yrityksistä (5) saa aikaan jotain positiivisia uutisia, ja kurssi nousee. Investointineuvojamme lähettää 2500 asiakaskandidaatilleen kirjeen, josta käy ilmi, että hän on jo kahteen otteeseen antanut huippuhyvän neuvon. Tässä kohtaa onkin sopivaa ehdottaa sopimusta, jossa investointineuvojamme tarjoaa näitä huippupalveluitaan.

Investointineuvoja yrittää saada aikaan sopimuksen mahdollisimman monen kanssa.

Niille, jotka eivät vielä taipuneet, lähtee kirje (2500 - tehdyt sopimukset).
Samalla hän ehdottaa kolmatta osaketta. Nyt firmojen lukumäärä on pienentynyt viiteen. Oletetaan, että kaksi niistä julkaisee suotuisia uutisia.

Nyt investointineuvojamme lähettää 1000 kirjettä asiakkailleen. Jo kolme onnistunutta ja menestyksellistä sijoitusneuvoa peräkkäin. Kuka voisi sanoa ei, kun tämmöinen sijoitusguru tarjoaa palveluitaan?

Ei kommentteja: