Nykyään puhutaan paljon hyvinvointiyhteiskunnasta. Korkeita veroja perustellaan sillä, että pidetään ihmisistä huolta ja että palvelut toimivat.
Olen nyt reilun viikon kärsinyt kurkkutulehduksesta. Joka aamu herään kovaan kurkkukipuun, jota lievitän kourallisella aspiriineja. Niillä kipu asettuu ja niiden auttamana tein viime viikon töitä – huonolla tehoilla tosin.
Kun kipua oli jatkunut lähes viikon verran, ajattelin hyödyntää terveyspalveluita ja mennä terveyskeskukseen. Olisin halunnut päästä keskustelemaan lääkärin kanssa kurkkukivustani ja ehkä saada jotain lääkettä.
Terveyskeskuksen ajanvarauksessa (johon oli kovin vaikea päästä) tarjottiin lääkäriaikoja puolentoista viikon päähän. Se tuntui tarpeettomalta, olihan tautia jatkunut jo viikon. En ottanut tällaista aikaa.
Yritin päästä lääkärin puheille samoin tein. Tämä vaihtoehto minulta kiellettiin. Terveyskeskuksen päivystys kuulemma on vain akuutteja tapauksia varten ja kurkkutulehdus ei sellaiseen kuulu.
Hyvinvointiyhteiskunta, jota olen nettorahoittanut katkeamatta vuodesta 1984 asti, ei kyennyt eikä halunnut tarjota ahkeralle ja työssäkäyvälle kansalaiselleen perusterveyspalvelua.
Menin yksityiselle terveysasemalle. Aika järjestyi heti ja sain asianmukaisen hoidon. Se maksoi minulle 70 euroa.
Kun puhutaan hyvinvointiyhteiskunnasta, niin mitä silloin tarkkaan ottaen tarkoitetaan? Kenen hyvinvoinnista silloin ollaan kiinnostuneita ja miten?
sunnuntai 28. helmikuuta 2010
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti