keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Vanhanen ja lautakasa - vai paljon muuta

Toi demareiden pääministerin kaato olisi voinut onnistua erittäin hyvin, jos siitä dokumentista olisi jätetty juuri tuo kohta (lautakasa) kokonaan pois. Tässä on nyt unohtunut kokonaan se karmeus, mitä tuon säätiön takana piilee. Sehän on ihan uskomaton vedätys: samassa neuvottelupäydässä on kepulaisten kesken sovittu Ray avustuksesta, korkotuista (Ara). Sitten on otettu rakennusliikkeet vedätykseen mukaan (ylisuuret tonttien kauppahinnat ja varmaan ylisuuret urakkahinnatkin). Takuuvarmasti noista ylisuurista hinnoista on valunut kepulaisten taskuihin merkittäviä summia. Miksi hintoja sitten muuten olisi vedätetty niin korkeiksi?

Sitten on vielä toi erikoinen tapa, millä ko. säätiö rakennutti. Ei ollut tarjouskilpailuja, vaan pointti oli, että ostettiin "kokonaispalvelu". Ko. "palveluun" sisältyi se, että rakennusyhtiö rakensi talon itse omistamalle tontille. Kun näin toimittiin, vältyttiin tarjousten kipailuttamiselta. Siinä ohjelmassa oli joku juristi toteamassa, että tuossa räikeästi rikottiin lakia hankintojen kilpailuttamisesta.

Rikkana rokassa oli se, että säätiö piti eduskuntaa neukkarinaan. Sieltä varailtiin surutta neukkarit kaikkiin säätiön yhtiökokouksiin, hallituksen kokouksiin ym. ym.

Ja, sitten säätiön hallituksen puheenjohtaja on päättämässä avustuksen antamisesta hänelle itselleen. Ei tartte olla juristi, että tajuaa sen olevan täysin lainvastaista. Jos kyse olisi hyväntekeväisyyssäätiöstä ym., silloin se olisi petos.

Tarvitaankohan säätiöllä muuten tilintarkastajaa? Jos tarvitaan, niin onkohan sillä minkä puolueen jäsenkirja?

Ray on pistänyt huikeita summia tuohon "säätiöön"...yli 40m euroa. Siis, 250 miljoonaa mummoa.

Jostain kumman syystä kaikestä ylihinnasta huolimatta säätiö on tuottanut älyttömästi rahaa (korkeat vuokrat?). Lopputuloksena on, että säätiön varallisuus on luokkaa 200 miljoonaa (ainakin sen ohjelman mukaan). Siinä varmaan on mukana paljon laskennallista asuntojen hintojen nousua ym.

Voin kuvitella, miten kepun politrukkien sormet ovat syyhynneet, että miten pääsisi vetämään oman siivun tosta 200 millistä.

Kaikki toi tuli esille siinä ohjelmassa. Luultavasti kaikki hyvin todistettavissa ym. Mutta, nyt kukaan ei puhu niistä, vaan lautakasasta. Ylen demaritoimittajat teki tuossa kohtaa pahan virheen - innostuivat liikaa.